2017

El meu príncep blau

Ballant la música de la guitarra barroca

El 2017, al Festival de Teatro Clásico de Almagro, amb la nostra companyia de dansa El ballet imperial de la reina Rosamunda, estrenem “El meu príncep blau”. Un espectacle de dansa contemporània contra els estereotips dels rols masculi/femení a l’actualitat i a tots els temps.

2016

Monsieur Croche

A la recerca de la inspiració i la llibertat

Amb La companyia del príncep Totilau, l’estiu de 2016, i al festival de música clàssica de Sant Pere Sallavinera, estrenem “Monsieur Croche”, un espectacle sense text, amb titelles, màscares i teatre gestual i la música interpretada en directe de Claude Debussy.

2014

El llop ferotge

Un espectacle sobre el bé i el mal

L’estiu de 2014, altra vegada amb La companyia del príncep Totilau, estrenem el nostre primer espectacle de carrer, “El llop ferotge”. A partir d’un judici al personatge del llop, expliquem els contes populars la Caputxeta vermella, els tres porquets i les set cabretes. “El llop ferotge” és un espectacle d’actors, titelles i màscares adreçat a infants d’entre tres i vuit anys, que tant pot ser representat a l’aire lliure com en un teatre.

2012

Escenes d’infants

Una nova companyia de dansa

L’any 2012 fundem la nova companyia de dansa “El ballet imperial de la reina Rosamunda”, amb la qual hem creat “Escenes d’infants”. En aquest espectacle fem un recorregut per diverses obres per a piano del gran músic català Frederic Mompou i, seguint l’esperit de la seva música, pretenem mostrar els valors més importants de la infantesa: la llibertat, l’alegria, l’humor, la senzillesa, la imaginació, el joc i la innocència.

 • Un petit bombó, aquest que regala El ballet imperial de la reina Rosamunda. És una peça molt complerta, que es balla fresca, amb molta complicitat entre els dos ballarins/intèrprets i que dóna elements per connectar amb el públic que, en algunes coreografies, no pot menys que aplaudir. Una peça que es mereix tenir l’atenció d’equipaments públics per la seva fusió de reptes: Mompou, dansa contemporània, espai escènic generós, emoció i sensibilitat.

  Jordi Bordes
  Jordi Bordes
  (Recomana.cat)
2012

El país del pa amb tomàquet

Un espectacle de pallasses extraterrestres

L’agost del 2012, amb La companyia del príncep Totilau, vam estrenar, en coproducció amb el Teatre de l’Aurora, “El país del pa amb tomàquet”, un espectacle que parla sobre les tradicions catalanes des d’un punt de vista molt peculiar: el de dues extraterrestres que han estat un any convivint en una escola del nostre país.

 • De la mà de dues extraterrestres –excel·lentment interpretades per Clara Dalmau i Mònica Torra–, que expliquen en retornar al seu planeta blau com és “el país del pa amb tomàquet”, els infants van fer un passeig per les tradicions catalanes, amb els seus personatges, cançons, dites, refranys… en una proposta original, distreta i divertida on destaca, al costat de la interpretació de les dues actrius, una acurada escenografia.

  L’enllaç
  (Redacció)
2010

Cavallet de cartró

Diversos autors

“Cavallet de cartró” és un espectacle de poesia adreçat als infants més menuts realitzat a La companyia del príncep Totilau. A partir del record de l’actriu protagonista revivim la seva infantesa, quan la lectura de poesia va esdevenir una manera divertida, i alhora bonica, de descobrir el món que l’envoltava. Estrenat la tardor del 2010, va ser creat a partir de l’obra poètica de diversos autors, i va guanyar els premis Bòtil 2010 que atorga el govern de les Illes Balears i l’entitat Sa Xerxa.

 • L’obra va ser molt interessant, la protagonista era un titella a qui li agradava molt escriure poemes en un quadern de poesia. Va donar la volta a les quatre estacions observant els canvis en el temps i les festes que celebrem tot recitant poemes infantils. Les mestres vos animem a introduir als xiquets i xiquetes a la poesia també des de casa ja sigui llegint junts com anant a veure espectacles d’aquest tipus ja que són molt enriquidors.
  Escola Consol Ferré, Amposta
  (Mestres de l'escola)
2009

La tempesta 

Un Shakespeare per a tots els públics

El segon espectacle de La companyia del príncep Totilau, “La tempesta”, de William Shakespeare, és una escenificació pensada per a tots els públics de l’obra del dramaturg anglès, i va comptar amb una coproducció del Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya. L’any 2010 va guanyar el Premi a la Millor Escenificació del Festival de Titelles de la Vall d’Albaida (País Valencià). L’hem presentats a festivals com Fetén, Festival de Teatro Clásico de Olmedo i Festival de Teatro Clásico de Almagro.

 • La direcció de Marc Hervàs és detallista, rigorosa, i es percep l’entestament en què tot flueixi, de mantenir una certa poètica i harmonia, de manera que en les transicions, a més d’una suggeridora música d’època, els intèrprets ballen, de la mateixa manera que s’imbueixen de l’esperit del personatge que manipulen en cada moment, fins al punt que hom podria oblidar que es tracta de titelles, i que aquests són una extensió natural del cos dels intèrprets.

  Dani Chicano
  Dani Chicano
  (El punt)
2007

Sis Joans

El primer espectacle

Vam néixer l’any 2007, i fins ara hem creat cinc espectacles de teatre amb La companyia del príncep Totilau i dos de dansa amb El ballet imperial de la reina Rosamunda. El primer, “Sis Joans”, coproduït pel Teatre Nacional de Catalunya, està basat en els contes homònims de l’escriptor Carles Riba.

 • L’espectacle “Sis Joans” és una petita joia incorporada a la programació del TNC. Els sis contes de Carles Riba tenen interès no només literàriament sinó també pel fons de maduresa personal. Ara, en el 80è aniversari de la seva publicació, s’eleven encara més a clàssic amb una posada en escena sensible i generadora de petites emocions.

   

  Andreu Sotorra
  Andreu Sotorra
  (Time Out)

És una creació de Ca l’Ubú, SL

C/Migdia 8, Sant Martí de Tous 08712 Barcelona

Tel. 675653891 / 648129262